Een wafelverkoop organiseren voor het goede doel

Wafelverkoop voor het goede doel organiseren

Wil je voor een goed doel geld inzamelen? Organiseer een wafelverkoop! Succes gegarandeerd en wij helpen je met iedere stap. Dus trek je wandelschoenen aan en zet je vriendelijkste gezicht op. We gaan een wafelverkoop organiseren!


Met een wafelverkoop je doel bereiken

Er zijn vele goede doelen. Deze hoeven niet altijd heel groots of landelijk te zijn. Geld inzamelen voor een nieuw speeltoestel op een school, het opknappen van een verenigingsgebouw of een jaaruitje voor jouw club... het zijn allemaal activiteiten die gefinancierd moeten worden en als de school- of clubkas niet toereikend is, dan is een inzamelingsactie een uitstekende manier om aan die geldelijke middelen te komen. Met een deur tot deur verkoop van wafels kun je op een lekkere manier geld verdienen om jouw doel te ondersteunen. Maar er zijn nog vele andere initiatieven die kunnen helpen bij jouw wafel verkoop.


Wafelverkoop school, de allerkleintjes

Een wafelverkoop is leuk.Als je wafels gaat verkopen ten behoeve van een schoolactiviteit of ander doel ten gunste van een school, dan is het zaak om de kinderen uit alle klassen enthousiast te maken. De hele kleintjes kun je natuurlijk nog niet op pad sturen om wafels te verkopen. Maar ze kunnen wel knutselen. Laat ze bijvoorbeeld mooie tasjes maken of versieren waar je de bestelde wafels in kunt afleveren. En voor die mooie tasjes kun je misschien ook weer 50 eurocent extra vragen...


Wafelverkoop school, de grotere kinderen

De oudere kinderen stuur je minimaal met z'n tweetjes op pad met een bestellijst in de hand. Eventueel kun je de jassen van de kinderen versieren met afbeeldingen van onze wafels of geknutselde wafels. Zo zien ze er extra feestelijk uit. Dit zal tijdens hun wafel-verkoop-ronde zeker kunnen rekenen op waardering bij de potentiele kopers, die dan wellicht extra gestimuleerd worden om wafels te kopen.


Wafelverkoop school, de leerkrachten

Als de hele school betrokken is bij de inzamelingsactie waarbij de verkoop van wafels centraal staat, dan kunnen ook de leerkrachten hun steentje bijdragen. Dit kunnen zij op een zeer smakelijke wijze doen door onze samengestelde dozen te bestellen voor in de lerarenkamer. Gewoon als koekje voorbij de koffie (en misschien ook nog een aantal extra dozen om na afloop van een geslaagde wafelslag, alle kinderen te trakteren op een wafel).


Wafelverkoop vereniging, via een clubkrant of nieuwsbrief

Het maakt niet uit wat voor soort vereniging of club gebaat is bij het genereren van extra geld voor een goed doel. Ze kunnen allemaal een succesvolle inzamelingsactie organiseren met de verkoop van onze wafels. Vraag bijvoorbeeld aan de redactie van het clubkrantje of je een pagina mag besteden aan de actie. Op deze pagina kun je het doel beschrijven en een formulier bijvoegen. Met dit formulier kunnen de lezers dan wafels bestellen om jouw doel te ondersteunen.
Is er alleen een digitale nieuwsbrief, dan kan een link naar onze website worden geplaatst zodat de lezers ons assortiment kunnen bekijken. Instrueer hen om via een e-mail aan jou of de club, hun wafelbestelling te doen.


Wafelverkoop vereniging, één team, één doel

Als het goede doel ten behoeve van een sportvereniging is, dan kun je mooi inspelen op het teamgevoel. Als team deel je lief en leed op het gebied van de sportprestaties. Dit gevoel van eenheid wordt extra benadrukt als je samen met je team inspanningen levert ten behoeve van een club-gerelateerde doelstelling. Samen de schouders er onder en op pad gaan om wafels te verkopen. Dit komt de groepssfeer ten goede en is een leuke activiteit om met je teamgenoten uit te voeren. Met het hele team door de straten terwijl je het clublied uit volle borst zingt. Dit zal zeker en vast zorgen voor veel bekijks en een goede opbrengst.


Wafelverkoop vereniging, sponsors

Bijna iedere club of vereniging kent sponsoren. Veel clubs kunnen niet zonder bestaan. En één ding is zeker... als iemand jouw (sport)club of vereniging een warm hart toedraagt, dan is het wel een sponsor. Dit zijn meestal bedrijven en ook deze bedrijven kun je benaderen voor je wafelslag. Ga bij ze langs (uiteraard mét een bestelformulier) en leg uit wat het doel van de inzamelingsactie is. Vraag hen of ze hun gasten of personeel doorgaans een koekje of andere lekkernij aanbieden bij de koffie en of ze wellicht willen overwegen om wafels, of één van onze andere producten, op het schoteltje naast het kopje koffie/thee te presenteren. Grote kans dat ze hiertoe bereid zijn.


Wat er moet gebeuren om een wafel verkoop te organiseren

Bij het organiseren van wafelverkoopinitiatieven komt uiteraard wel meer bij kijken dan het opperen van ideeën om de bestellingen binnen te krijgen. Grofweg zijn de volgende stappen te benoemen:

Hoe een wafelverkoop organiseren?


Stap 1. De wafel brainstorm

Allereerst moeten de bestellingen binnen worden gehaald natuurlijk. Wees creatief en origineel in je plannen en zorg dat je een aantal gedreven mensen om je heen verzamelt die jou daar bij kunnen helpen. Organiseer een "brainstorm" avond waarbij je iedereen ideeën naar voren laat brengen voor de inzamelingsactie. Noteer alle ideeën. Ook die op het eerste gezicht misschien niet de beste lijken. Wie weet komt het nog van pas.


Stap 2. De wafelkeuze

Maak een goed overzicht van onze producten en kijk welke je wilt inzetten voor je goede doel verkoop. Onze wafels bijvoorbeeld... Er zijn ruim 10 verschillende smaken, waaronder ook die geschikt zijn voor een suikerarm of suikervrij dieet. Ook hebben we samengestelde dozen waarin meerdere smaken wafels worden aangeboden. En wat dacht je van onze andere producten? Frangipanes, Carre confituur, Truffels, Vlaaien, enz. Kijk eens rustig rond in onze webshop en bepaal welke producten het meest geschikt zouden kunnen zijn voor jouw inzamelingsactie.


Stap 3. De wafelopbrengst - inschatting

Kies maximaal 3 plannen uit waar iedereen, of in ieder geval het merendeel, enthousiast van wordt. Start met het uitwerken van het meest haalbare plan en probeer met je club een grove inschatting te maken wat de mogelijk opbrengst zou kunnen zijn. Vraag voor een realistische inschatting onze prijslijst op. Wees realistisch in het aantal wafels dat je met dit plan zou kunnen verkopen. Niemand is immers gebaat bij een teleurstelling. Beter dat je aan de voorzichtige kant blijft dan dat je je rijk rekent. De eventuele andere plannen kun je als back-up gebruiken of tegelijkertijd uitvoeren, indien mogelijk.


Stap 4. De wafel baas

Zorg dat je taken delegeert. Je kunt immers niet alles zelf doen en dat wil je ook niet. Het is een "team effort". Wees echter wel de gedreven leider en houd de touwtjes goed in handen. Teveel kapiteins op één schip, zorgt ervoor dat je in rondjes blijft drijven. Maak geschikte personen duidelijk verantwoordelijk voor bepaalde taken. Kijk hierbij ook waar iemands sterke punten liggen. Iemand met een groot netwerk kan bijvoorbeeld uitstekend sponsorwerving doen of heeft misschien wel mogelijke afnemers die je zou kunnen benaderen. Kijk dus goed wie waar het meest geschikt voor is.


Stap 5. De wafelprijs

Actie! Maak bestellijsten met de producten die je hebt gekozen en verdubbel de prijzen. Of zorg in ieder geval voor een hoog rendement. Het is per slot van rekening allemaal voor het goede doel en daar mag best een dubbele prijs voor worden neergelegd. Mochten potentiële kopers commentaar hebben op de prijs van de wafels (of andere producten), zorg dan voor een ludieke reactie. Bijvoorbeeld: Maar mevrouw, het is 40% voor de wafels, 40% voor het goede doel en 20% voor de liefde waarmee het is gemaakt en waarmee wij het aan u willen verkopen.


Stap 6. Wafels bestellen

Als mensen een bestelling plaatsen tijdens een persoonlijk contact, laat hen dan een bevestigingsformulier ondertekenen. Op dit formulier moet staan wat zij hebben besteld en wat het kost. Zorg ook dat er een totaal bedrag op staat en een bepaling over de betaling van het verschuldigde bedrag. Bij een bestelling per email, bijvoorbeeld via een digitale nieuwsbrief, moet altijd een bevestigingsmail worden verzonden met daarin het totale bedrag dat bij levering moet worden afgerekend.
Bewaar alle bestellingen en maak hier ook een digitaal overzicht van. Dan kun je eventuele bestellingen en de betreffende gegevens er altijd gemakkelijk bij zoeken. Zorg ervoor dat je dit -het beste in één grote bestelling- minimaal 2 weken van tevoren aan ons doorgeeft.


Stap 7. De wafellevering

Deur aan deur wafelverkoopHoud er rekening mee dat er bij deur tot deur verkoop door kinderen, altijd een volwassenen mee moet om af te rekenen of de kinderen moet begeleiden tijdens dit proces. Sowieso is het misschien beter mensen te laten betalen op een centraal punt. Maak van het leveringsmoment bijvoorbeeld een gezellige middag, waarbij mensen hun bestelde producten kunnen betalen en afhalen op de club/vereniging/school. Dat scheelt jou weer extra inspanningen en organisatie omtrent de levering. Mocht de organisatie van een dergelijke betaal- en afhaalactie niet mogelijk zijn, houd dan rekening met eventuele veiligheidsmaatregelen omtrent het opgehaalde geld.


Stap 8. De wafelopbrengst - het resultaat

Nadat alle bestellingen zijn afgeleverd en betaald, is het tijd om de balans op te maken. Zodra alle verkopers hun opgehaalde centjes hebben ingeleverd, is het misschien een leuk idee om een overzicht samen te stellen met de top tien verkopers. Wie hebben het meeste geld ingezameld voor de school, club of vereniging. Of, als je niet zo sterk de nadruk wilt leggen op de daadwerkelijke opbrengst per individu, wie zijn de personen die zich het meest hebben ingespannen tijdens deze inzamelingsactie. Zet deze "winnaars" goed in het zonnetje en laat de andere betrokkenen mee genieten van de warmte. Iedereen heeft zich immers ingezet en het gehele team verdient waardering en erkenning voor hun inspanningen.


Stap 9. De wafel nazorg

Communiceer de opbrengst van de wafelslag aan alle kopers, sponsoren en overige personen die een bijdrage hebben geleverd aan het succes. Maak een foto van de aanschaf die door de verkoop van de wafels mogelijk werd gemaakt. Plaats deze op de website van de school, vereniging of club en bedank alle kopers en verkopers bij naam. Een mooie lange lijst van mensen die wafels (of andere producten) hebben gekocht om jouw goede doel te bereiken. Je zult zien dat mensen het waarderen dat zij worden genoemd in de lijst van: Mede mogelijk gemaakt door...
Overigens, je mag de foto ook aan ons bezorgen. Wij zullen deze met trots op onze website en/of facebook pagina plaatsen!
Als jouw goede doel te maken had met een opknapbeurt of verbouwing, dan is het extra leuk als er een kort filmpje tijdens de werkzaamheden wordt gemaakt. Deze kun je dan op een website plaatsen. Uiteraard met dezelfde vermeldingen van namen van kopers en verkopers.

Al met al, genoeg tips, trucs en ideeën die je helpen bij een wafelverkoop organiseren. Een super initiatief om op een leuke en lekkere manier geld te verdienen voor een goed doel.


Laatste aandachtspunten

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk bestellingen hebt verzamelt als je overgaat tot wafels bestellen. Er is namelijk een minimum afname van 50 dozen. En voor vlaaien en snoep een minimum van 100 stuks. Dit lijkt misschien veel, maar een succesvolle wafelverkoopevenement zal dit zeker opbrengen.
Voor bestellingen vanaf 500 euro exclusief BTW geldt dat er geen bezorgkosten in rekening worden gebracht. Uiteraard kun je de bestelling ook bij ons afhalen. Als je hier voor kiest dan krijg je ook nog een leuke korting die je weer kunt inzetten voor je goede doel!


Tot slot

De wafels, gebak, truffels en snoepgoed van Wafelland zijn supervers en ambachtelijk gemaakt naar authentiek recept. Onze suikervrije wafels verdienen een extra vermelding. Ook deze zijn niet te versmaden en hiermee kunnen wij ook de mensen die geen suiker willen of mogen eten, laten genieten van onze heerlijke wafels.
Heb je onze wafels nog nooit geproefd en ben je nog niet overtuigd dat je hiermee goed kunt scoren voor jouw goede doel inzamelingsactie? Neem contact met ons op! Wij kunnen je, als je wilt, een proefpakketje bezorgen om je kennis te laten maken met onze producten.

Sowieso, ga je een inzamelingsactie houden voor een goed doel en wil je onze wafels en andere producten daarvoor gebruiken? Een heel goede keuze! Als je niet weet waar je moet beginnen en je komt er niet uit met alle informatie op onze website? Geen paniek! Neem contact met ons op, onze medewerkers staan je graag bij.


Nog even in het kort...


5 factoren waarom een wafelverkoop werkt:

- Wafels zijn heerlijk
- Er is geen eigen investering noodzakelijk
- Het is een leuke activiteit om (als team) te doen
- De opbrengst is bekend voordat je gaat afleveren
- Je kunt de inzamelingsactie eventueel jaarlijks herhalen


5 reden om voor Wafelland te kiezen:

- Uitstekende en klantgerichte service
- Zorgvuldige afhandeling van bestellingen en snelle levertijden
- Goedkoopste prijzen en grote variëteit aan wafels en andere producten
- Meer dan 10 jaar ervaring met wafellevering aan scholen, verenigingen en (sport)clubs
- Authentieke recepten en een ambachtelijke bereiding zorgen voor een ongeëvenaarde smaak


Nog vragen?  Neem contact met ons op.